Pomažu finansiranje privatnog biznisa

Bez autora
Feb 10 2011

Vlasnici privatnog biznisa od juče mogu konkurisati za kredite posredstvom i uz garancije poslovnih banaka, kao i za direktne kreditne aranžmane. Investiciono-razvojni fond objavio je konkurs za finansiranje privatnog biznisa, a finansiraće do 50 odsto ukupne predračunske vrijednosti investicije u slučaju kredita posredstvom i uz garancije poslovnih banka. U odobrenim kreditima, IRF može participirati do 70 odsto, a ostatak finansira banka shodno njenoj poslovnoj politici. Iznos kredita je do 400 hiljada eura, sa kamatnom stopom od 5,25 do šest odsto i rokom otplate do 96 mjeseci, uključujući grejs period. Kreditnom linijom banke će u saradnji sa IRF-om finansirati projekte iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, proizvodnje hrane, turizma i ugostiteljstva i usluga...

Pomažu finansiranje privatnog biznisaVlasnici privatnog biznisa od juče mogu konkurisati za kredite posredstvom i uz garancije poslovnih banaka, kao i za direktne kreditne aranžmane.

Investiciono-razvojni fond objavio je konkurs za finansiranje privatnog biznisa, a finansiraće do 50 odsto ukupne predračunske vrijednosti investicije u slučaju kredita posredstvom i uz garancije poslovnih banka. U odobrenim kreditima, IRF može participirati do 70 odsto, a ostatak finansira banka shodno njenoj poslovnoj politici, navodi se u konkursu, prenosi Mina biznis.

Iznos kredita je do 400 hiljada eura, sa kamatnom stopom od 5,25 do šest odsto i rokom otplate do 96 mjeseci, uključujući grejs period. Kreditnom linijom banke će u saradnji sa IRF-om finansirati projekte iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, proizvodnje hrane, turizma i ugostiteljstva i usluga. U okviru direktnog kreditnog aranžmana, vlasnici privatnog biznisa imaće mogućnost da apliciraju za direktno kreditiranje investicionih projekata i za kratkoročnu podršku malim i srednjim preduzećima, sa obaveznim učešćem investitora minimum 50 odsto od ukupne predračunske vrijednosti. Iznos kredita je do 300 hiljada eura, sa kamatnom stopom do šest odsto godišnje i rokom otplate do 96 mjeseci.

Prilikom konkurisanja za dodjelu kredita prednost će imati ideje koje se realizuju na sjeveru Crne Gore, kao i one čijom realizacijom će se zaposliti pet i više novih osoba, saopšteno je iz Fonda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik